Karikagyűrűk - Karikagyűrűk olcsón

Válogasson óriási karikagyűrű választékunkból!

karikagyuru_17.jpgkarikagyuru_93.jpgkarikagyuru_100.JPGkarikagyuru_65.jpgkarikagyuru_18.jpgkarikagyuru_23.jpgkarikagyuru_92.jpgkarikagyuru_15.jpgkarikagyuru_25.jpgkarikagyuru_82.jpgkarikagyuru_50.jpgkarikagyuru_68.jpgkarikagyuru_38.jpgkarikagyuru_70.jpgkarikagyuru_20.jpgkarikagyuru_62.jpgkarikagyuru_31.jpgkarikagyuru_45.jpgkarikagyuru_1.jpgkarikagyuru_2.jpgkarikagyuru_52.jpgkarikagyuru_99.jpgkarikagyuru_55.jpgkarikagyuru_88.jpgkarikagyuru_56.jpgkarikagyuru_81.jpgkarikagyuru_42.jpgkarikagyuru_76.jpgkarikagyuru_74.jpgkarikagyuru_35.jpgkarikagyuru_14.jpgkarikagyuru_36.jpgkarikagyuru_22.jpgkarikagyuru_54.jpgkarikagyuru_64.jpgkarikagyuru_47.jpgkarikagyuru_16.jpgkarikagyuru_51.jpgkarikagyuru_91.jpgkarikagyuru_77.jpgkarikagyuru_19.jpgkarikagyuru_75.jpgkarikagyuru_40.jpgkarikagyuru_4.jpgkarikagyuru_61.jpgkarikagyuru_5.jpgkarikagyuru_96.jpgkarikagyuru_49.jpgkarikagyuru_37.jpgkarikagyuru_87.jpgkarikagyuru_48.jpgkarikagyuru_3.jpgkarikagyuru_89.jpgkarikagyuru_79.jpgkarikagyuru_11.jpgkarikagyuru_13.jpgkarikagyuru_44.jpgkarikagyuru_24.jpgkarikagyuru_7.jpgkarikagyuru_43.jpgkarikagyuru_41.jpgkarikagyuru_39.jpgkarikagyuru_80.jpgkarikagyuru_67.jpgkarikagyuru_72.jpgkarikagyuru_58.jpgkarikagyuru_71.jpgkarikagyuru_33.jpgkarikagyuru_9.jpgkarikagyuru_66.jpgkarikagyuru_73.jpgkarikagyuru_30.jpgkarikagyuru_94.jpgkarikagyuru_28.jpgkarikagyuru_10.jpgkarikagyuru_12.jpgkarikagyuru_98.jpgkarikagyuru_32.jpgkarikagyuru_69.jpgkarikagyuru_83.jpgkarikagyuru_8.jpgkarikagyuru_57.jpgkarikagyuru_78.jpgkarikagyuru_46.jpgkarikagyuru_53.jpgkarikagyuru_34.jpgkarikagyuru_95.jpgkarikagyuru_6.jpgkarikagyuru_85.jpgkarikagyuru_59.jpgkarikagyuru_90.jpgkarikagyuru_97.jpgkarikagyuru_27.jpgkarikagyuru_63.jpgkarikagyuru_21.jpgkarikagyuru_26.jpgkarikagyuru_60.jpgkarikagyuru_86.jpgkarikagyuru_84.jpgkarikagyuru_29.jpg

Arany karikagyűrűkről
Az arany a királyok féme / a fémek királya. Az aranyművesség több mint 2 évezredes története bizonyíték az arany, mint anyag nagyszerűségére. Bár nálunk az arany karikagyűrűk viselése csak a XVIII. században terjedt el, már az ókori rómaiak idején is szokás volt karikagyűrűt viselni.  Már akkor létezett a mágikus ereje a gyűrűs ujjon viselt egyszerű körnek.
A mai magyar arany karikagyűrű viselési hagyomány, a jegyajándék visszaszorulásának az eredménye. Akkor még az arany karikagyűrű, mint egyszerű kör, egyszerűen szimbóluma az örökkévalóságnak és az összetartozásnak, persze nem utolsó sorban, mint jegygyűrű mások számára tette nyilvánvalóvá, hogy viselője elkelt, foglalt, tabu. Régen nem igazán volt ékszer kategória az arany karikagyűrű, nem volt különleges, individuális alkotó talaja az emberi elmének. A legegyszerűbb, ezáltal a legolcsóbb aranytárgy volt. Ma már más a helyzet, beleértve a viselési hagyományokat is.
 
TEMUS FUGIT, AMOR MANET (repül az idő, a szerelem marad), vagyis a ma elérhető, tervezhető, készíthető arany karikagyűrűk kifejezik a párok egyéniségét, érzelmeik pillérjeit, ezer meg ezer mondanivalóval, sugallattal, emlékkel… a közös életükről, múltjukról, jelenükről és jövőjükről, úgy hogy senki sem érti azt, csak ők ketten.

 

Milyen az ideális karikagyűrű?
Vannak, akik tudják, milyet szeretnének. Vannak, akik képesek kitalálni, vannak, akiknek sok karikagyűrű láttán kialakul saját elképzelésük és igényük.  De akadnak olyanok is, akiknek halvány lila gőzük sincs arról, hogy milyet viselnének szívesen, csak annyit tudnak, hogy „wow” legyen…, és szeretik a meglepetéseket. Vannak olyanok is, akik pont a meglepetéseket nem szeretik, de van képzelőerejük, ezért szemléltetéssel könnyedén el tudják képzelni a tervemet.  Vannak, akik csak azt tudják, milyet nem szeretnének, ezért az ellentétekből kell építkeznünk.  Van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy másnak még hasonló karikagyűrűje se legyen, van, akit ez teljesen hidegen hagy. Van, akiknek csak az ár számít, másoknak meg pont az nem fontos.  Még sorolhatnám, de nem a tipizálás volt a célom ezzel, hanem annak a mondanivalónak a közlése, hogy minden problémára van megoldás (ha ezt egyáltalán problémának nevezhetjük), csak meg kell találni a legjobbat.  Az ideális karikagyűrű fogalma és megítélése teljesen szubjektív szempontú. Mindenki maga dönti el hogy, számára mi az ideális, segítségemmel vagy anélkül. Általában a bőség zavara sokakat összezavar, a zavarodottság döntésképtelenséghez vezethet és extrém esetben „már nem akarok semmilyet sem”, vagy „teljesen mindegy milyen” állapotot idézhet elő.
 Választás menete segítséggel, persze ha igénylik:
Az elképzelés a karikagyűrűk formáját, ornamentikáját és más tulajdonságait illetően lehet konkrét, vagy halvány, esetleg teljesen hiányos, közösen nagy eséllyel megalkothatjuk a személyre szabott egyedi és ideális karikagyűrűt. Először a személyiségből szoktam következtetni a stílusra, pár tetszetős példából megpróbálok ráérezni, milyen karikagyűrűk válthatják ki átvételkor, azt az örömteli „wooow” hatást, amiért imádjuk a szakmánkat. Amiért ragaszkodunk a hagyományos kézzel gyártáshoz, amiért nem vagyunk hajlandóak haladni a korral, amiért nem veszünk méregdrága grafikai tervező programmal felszerelt számítógépet, 3D printert és esztergagépet sem azért, hogy a darabszám növelésével és ráfordított idő csökkentésével igazi sorozatgyártókká váljunk. Alkotni szeretünk poros kis műhelyünkben, kézi szerszámokkal, hagyományosan, mások szeme láttára!
Elég gyakori manapság, hogy a pároknak nem ugyanaz tetszik, ezért inkább hajlanak afelé, hogy teljesen más gyűrűket rendeljenek. Nem vagyunk egyformák, bár a karikagyűrűink legyenek azok,
ha számít  az összetartozás láthatósága. Persze nincs akadálya a teljes individualizmusnak sem, de mégis célszerűbb kompromisszummal a stílusokat és igényeket egymáshoz közelíteni egy karikagyűrűpár készíttetése során.
Az utóbbi pár évben exponenciálisan megnőtt a „nem tudom elképzelni” kijelentések száma. Ezzel a sajnálatos jelenséggel egyáltalán nem tudunk mit kezdeni. Elkezdődött az emberi elme hanyatlásának kora.  Terjed a meddő talaj. Értem én, hogy arra haladunk, hogy lassan kütyük nélkül nem megyünk semmire, de aki minta és fénykép alapján az agyában 6mm-ből nem tud 4-et, vagy 8-at csinálni, vagy a fehérarany mintát nem tudja más színben elképzelni, annak nem tudunk segíteni, karikagyűrűt nem tudunk ajánlani. Világosságot!


 
Milyen karikagyűrűink legyenek?
Először is el kell dönteni az anyagát. Bár mi nem készítünk csak arany karikagyűrűket, esetleg ezüstöket, de a piacon anyag tekintetében is széles a kínálati spektrum: titán, acél, kő, fa stb. egyéb divatos anyagok. Ezek egyetlen hátránya, hogy nem tágíthatóak/ szűkíthetőek. Rögtön be is láthatjuk, nincs garancia arra, hogy életünk végéig ugyanolyan ujjméretünk lesz, ezért célszerű javítható, tartós, értékes anyagot választani, mint az arany karikagyűrű, persze csak akkor, ha egy életen át szeretnénk hordani.
Melyik ötvözetet válasszam?


Az arany ötvözetei:

---9K (375 ezrelék ) olcsóbb anyagköltség, gyakori elszíneződése.

---14K (585 ezrelék), ideális anyag a karikagyűrűk készítéséhez. Kellően kemény, ötvözetei szép színűek, főleg a mi FEHÉR aranyunk mindenféle bevonat nélkül fehér.

A PINK igazi markáns eleganciát sugárzó szín.

A ROZÉ arany halvány rózsaszínes árnyalatú, hasonló, de mégis teljesen más, mint a fehérarany. Egyszínű karikagyűrűkhöz ideális szín, nem hivalkodó, viszont összetéveszthetetlen egyéb ródiumozott fehérarany, ezüst, vagy acél karikagyűrűvel.

SÁRGA a hagyományos szín, az arany színe. Középszínű is lehet, vöröses árnyalatú aranyötvözet.         

---A 18K (750 ezrelék), hagyományos sárga színben mély igazi arany színe van, viszont az egyéb színű ötvözetei nem olyan kontrasztosak, mint a 14K-é, sárgásabb fényű a fehér, és a többi is. Sokkal lágyabb, mint a 14K-os, kopásállósága alacsonyabb. A felületi karcolások mélyebbek. A 22K-os véleményem szerint nyakék és fülbevaló készítésére teljesen alkalmas anyag, ha valakinek pont ez a dilije, ugyanis rendkívül lágy anyag, karikagyűrű készítésre véleményem szerint, praktikusság szempontjából alkalmatlan, ezért nincs értelme.  
Milyen legyen a karikagyűrűk formája (profilja), azon kívül, hogy kerek, bár az is csak a belső, ujj felöli ív formájára vonatkozik?
Ami jól áll, kényelmes és tetszik, megy a viselt ékszerekhez, órához stb.
Milyen szélesek legyenek a karikagyűrűk?
Minél szélesebb, annál súlyosabb, ezáltal annál értékesebb/költségesebb is. Normál szélesség, a középút, 6 mm. Ebben a szélességben, már bármilyen design jól mutat. Ettől lehet szélesebb is, keskenyebb is, egy pár karikagyűrű.  Fel kell próbálni egy jó pár karikagyűrűt és kiderül.
Kedvencünk:
„hasonló karikagyűrűt szeretnék, csak legyen egy kicsit szélesebb/keskenyebb, itt ne sárga legyen, hanem fehér, ne itt legyen matt/fényes, hanem ott. Ez a csík vékonyabb legyen, de mélyebb és legyen feketére színezve. A kövek a női karikagyűrűben ne így legyenek, hanem így és ne 3 hanem 5 legyen benne, ide meg ezt a mintát véssük bele, de ne ilyen szélességben, hanem fele ekkorában, belülre meg szeretnék vésetni a nőibe egy macit, a férfi karikagyűrűbe pedig egy nyuszit, állót, nem fekvőt”  Íme, máris kész egy pár egyedi karikagyűrű terve. Ilyen karikagyűrű biztos nincs még egy.
 
Ez az egyedi ékszer fogalma, egyedi csak akkor lesz, ha csak egy van belőle az egész földkerekségen. Minden egyéb csupán valótlan, esetleg egyedinek vélt karikagyűrű.

aurart, eljegyzési gyűrű, karikagyűrű olcsón, olcsó karikagyűrű, karikagyűrűk olcsón, olcsó karikagyűrű budapest, egyedi karikagyűrű készítés, ötvös karikagyűrű, ötvös budapest, eljegyzési gyűrű olcsón, olcsó karikagyűrűk, karikagyűrűk, egyedi eljegyzési gyűrű, jegygyűrű olcsó, karikagyűrű, nemesfém gyűrű, karikagyűrű katalógus, karikagyűrű gravírozás, gyémánt ékszerek, karikagyűrű készítő, ékszerkészítés, ötvös, ékszer készítés, ékszerkészítő, ötvös ékszerész budapest, ötvös budapesten, ekszerkeszites, eljegyzési gyűrűk olcsón, olcsó ékszer, olcsó eljegyzési gyűrű, aur art, otvos, ékszerkészítés, budapest olcsó jegygyűrű ,olcsó ékszerek ,karikagyűrű készítés ,jegygyűrű olcsón ,karikagyűrű olcsó ,olcsó gyűrűk ,gyűrűk olcsón ,egyedi gyűrű ,aranyműves ,eljegyzési gyűrű készítés ,egyedi karikagyűrű ,ötvös ékszerész ,arany karikagyűrű olcsón ,olcsó karikagyűrű pár ,karikagyuruk ,briliáns eljegyzési gyűrű ,végtelen gyűrű ,olcsó eljegyzési gyűrűk ,olcsó gyűrű ,olcsó ékszerbolt budapest ,eljegyzési gyűrű katalógus ,ékszerkészités ,egyedi karikagyűrűk ,eljegyzési gyűrű budapest ,ezüst vegyjele ,egyedi ékszerkészítés ,eljegyzési gyűrű olcsó ,egyedi jegygyűrűk ,eljegyzési gyűrű képek ,karikagyűrű árak ,egyedi gyűrűk ,arany eljegyzési gyűrű olcsón ,arany ékszerek olcsón ,ezüst karikagyűrű katalógus ,eljegyzési ajándék ,eljegyzési gyűrű méret ,karikagyűrű gravírozás szöveg ,egyszerű karikagyűrű ,egyedi ékszerkészítés budapest ,drágakövek fajtái ,egyedi ékszerek ,ekszeresz ,arany vegyjele ,akciós karikagyűrűk ,eljegyzési gyűrűk ,egyedi jegygyűrű készítés ,ötvös ékszerek ,olcsó jeggyűrű ,egyedi jegygyűrű ,eljegyzési gyűrű doboz ,ezüst eljegyzési gyűrű olcsón ,olcsó arany karikagyűrű ,14k arany felvásárlási ára ,ötvösmester budapest ,eljegyzési gyuruk ,briliáns ékszerek ,eljegyzesi gyuruk ,arany karikagyűrűk olcsón ,akciós karikagyűrű ,olcsó karikagyűrű árak ,legszebb karikagyűrűk ,olcsó jegygyűrű árak ,aranyműves budapest ,ékszer alapanyag ,karikagyűrű párban olcsón ,olcsó eljegyzési gyűrű árak ,arany 585 ,ezust vegyjele ,jegygyűrű ,karikagyűrű olcsón budapest ,ezüst latin neve ,egyedi gyűrű készítés ,karika gyűrű